פרטים עלי

התמונה שלי
Ramat gan, israel, Israel
babyz היא חנות מקוונת ורשת חנויות למוצרי תינוקות. בbabyz יש את כל הציוד הכולל לגידול התינוק. כאן תמצאו, אוזן קשבת ומקור מידע לאמהות ולאבות www.babyz.co.il

15 באוק׳ 2009

טיסה לחו"ל עם הילדים

עומר ונופר חיים בלוס אנג'לס, פעמיים בשנה הם מגיעים עם שני ילדיהם הקטנים (בני שנה ושנתיים וחצי) לביקור מולדת.
בין ביתם שבאל-איי לבין מולדתם שברמת-גן מפרידה טיסה טראנס-אטלנטית ארוכה ומתישה, שיכולה להפוך לסיוט אמיתי כשמתלווים אליה שני עוללים חסרי סבלנות.
לזוגות רבים יש משפחות במדינות שמעבר לים, הם מבקרים בתדירות של פעם עד שלוש פעמים בשנה את בני משפחותיהם, מישראל לארה"ב לדוגמא וההפך.
אספנו עבורכם עצות וטיפים ממשפחות - שהטיסות הארוכות הן מנת חלקן, בדרך לחופשה המיוחלת ולמפגשים המרגשים.

הטיסה הופכת למבצע לוגיסטי כשילדים נכנסים לתמונה.

עד שהילדים גדלים ומפתחים עצמאות הטיסה ובעיקר הטראנס אטלנטית בין ארה"ב לישראל, דורשת ארגון והכנה מראש על מנת לעבור אותה בשלום.
ההתארגנות לטיסה מתחלקת לשלושה שלבים

שלב ההכנה בבית לפני הטיסה, 
הטיסה, 
השהות בארץ היעד.


ההכנה בבית
ילדים מעל גיל שנתיים, כדאי להכינם לטיסה מספר ימים מראש. כך ממליצה נופר, שגרה עם בעלה עומר בלוס אנג'לס. לפני ביקור בארץ היא נותנת לבנה אילן צעצוע של מטוס ומתרגלת איתו את ההמראה והנחיתה כדי שיהיה מוכן לרעיון. היא מדברת איתו על האוכל במטוס ועל הצורך של אנשים שבאים לטיסה לנוח ולישון כהכנה לישיבה הממושכת.
ג'וש חי בניו-יורק עם אשתו המהגרת מישראל שמשפחתה בארץ. הוא ממליץ לשתף את הילדים בהכנות לטיסה, ולתת להם לבחור שלושה פריטים שהם יכולים לקחת אתם לטיסה: צעצוע, ספר, משחק אלקטרוני או סרט. הוא מדגיש שלא לשכוח לקחת סוללות רזרביות.
נופר ממליצה להיות מינימליסטים ולקחת כמה שפחות דברים "כי גם ככה הכל מתבלגן". כדאי לקחת נגן מוסיקה עם שירים וסיפורים שהילדים אוהבים, ספרים ומשחקים. אפשר לקחת די.וי.די נייד למרות שהוא כבד וכשנגמרות הסוללות הוא הופך לנטל, אם כי, הוא עדיין נותן כמה שעות שבהן הילדים עסוקים בייחוד אם הם אוהבים סרטים.
כדאי להצטייד בחטיפים שהילדים אוהבים, אך לא מומלץ לקחת חטיפים מתוקים - זה הופך את הילדים לחסרי מנוחה.
במטוסים, יש רק חלב עמיד כך שיש צורך להצטייד בחלב.
ג'וש מזהיר שבשום פנים ואופן לא לקחת פאזלים או כל צעצוע שמתפרק שיש להרכיב מחדש זה יכל להפוך לסיוט כשהחלקים מתחילים להתפזר במטוס.
היידי חיה בבלגיה, אולם בן זוגה חי תקופה ארוכה בארה"ב והיא הייתה נוסעת עם בתם לפוגשו מספר פעמים בשנה עד שהחליטו השנה להתאחד ולגור בבוסטון. היידי ממליצה על עגלה שיכולה להתקפל ולעלות לטיסה ומציינת לגייס הרבה סבלנות לצ'ק-אין – "זה תמיד סיוט".
תרופות: ישנן תרופות מרגיעות לתינוקות, חלקן הומאופאטיות. יש להתייעץ עם רופא המשפחה ולנסות אותן בבית קודם לכן.

הטיסה
כולם ממלצים לבחור טיסת לילה כך שהילדים יוכלו לישון לאורך הטיסה.
ההבדל הוא משמעותי בין טיסת יום לטיסת לילה - בטיסת לילה הילדים ישנים ורוב הטיסה עוברת בשקט.
ניתן להגיע עם עגלת ילדים עד לפתח המטוס ואז להשתמש במנשא גב שמשאיר את הידיים פנויות. רצוי לעלות ראשונים ולא להתבייש להתעקש על כך, כדי למנוע פקקים וצפיפות בגלל הצורך בהתארגנות. לבקש באדיבות ואם יש צורך באסרטיביות מהדיילים לעזור, במיוחד אם טס רק הורה אחד לבד עם הילדים.
במידה ונוסעים עם שני ילדים ואחד ישן בעריסה והשני גדול יותר: בדרך כלל ההורים מקבלים את המושבים מול הקיר, כיוון ששם ניתן להניח את העריסה. אבל... יש כאן מלכוד: במושבים אלו לא ניתן להרים את הידיות והילד הגדול אינו יכל להניח את הראש על ההורה ולנמנם, ואם זה לא מספיק אז חוקי הבטיחות החדשים אוסרים על שינה על הרצפה בין המושבים לקיר. לכן אם נוסעים שני ההורים כדאי להתפצל, הורה אחד מקדימה עם העריסה והורה אחד מאחור עם הילד הגדול יותר.
הורה שנוסע לבד עם שני הילדים: אפשרות אחת היא שההורה ישב במושב ליד המעבר והילד הגדול ישב במושב מהצד השני של המעבר עם כסא ריק לידו (במידה וזה אפשרי), הילד הצעיר יותר לצד ההורה.
אפשרות נוספת היא להעלות כיסא אוטו לטיסה ולחבר למושב. אם הילד רגיל לישון בכסא זה אז הוא יוכל לנמנם בנוחות במשך הטיסה. נופר מספרת שבאחת הטיסות הדיילת קשרה את ילדה בכיסא הרכב בזווית כלפי מעלה דבר שצר זווית נוחה לשינה ארוכה במהלך הטיסה.
לילדים בלי חיתולים - ישנן אסלות קטנות מתקפלות. זה קצת תופס מקום אבל פותר את הבעיה להתמודד עם שירותי המטוס ושירותים ציבוריים כשייש להמתין בין טיסות.

בארץ היעד
הגעתם בשעה טובה מעבר לים? ברוכים הבאים, כדאי לדעת כיצד להיערך גם כאן: "ישנם מספר פריטים שמאד עזרו לי בישראל", מספרת נופר, "וחסכו משקל ואריזה בלוס אנג'לס".
הפריטים בהם מומלץ לצייד את הסבתא בארץ: עגלה, חיתולים, כיסא לאוטו, אמבטיה, מיטה לתינוקות (לול), כלי רחצה, כלי אוכל ומגבונים.
לילדים יכול לקחת יותר משבוע להתרגל להפרשי השעות, שזה יכול להיות כמעט כל החופשה!!!
אחד הדברים שנופר ועומר ממליצים בחום זה בייביסיטר לשלושה הלילות הראשונים כשהילדים סובלים מהבדלי השעות (ג'אטלאג). הם מספרים שזה הציל אותם מהתמוטטות עצבים כשהבייבי סיטר היתה איתם בלילה. ההורים נחו ויכלו למשוך את הילדים לתוך היום עד שהם התאזנו עם הפרש השעות.

ג'וש מסכם: זה מלחיץ בייחוד בפעם הראשונה, אז לקחת נשימה עמוקה ולצלול לתוך האתגר. תמיד לשמור את הילדים בטווח ראיה, לצלם הרבה תמונות ולארגן הרבה פעילויות לילדים כשמגיעים לארץ היעד.

שתהייה לכולנו טיסה נעימה וחופשה מהנה!!!

הכן כלבך תינוק החדש

מאת: טלי ברקן, מאמנת כלבים ומומחית בבעיות התנהגות אצל כלבים.
אצל זוגות רבים הכלב הוא ה'קדימון' לילד העתיד להיכנס ולהפוך אותם מזוג עם כלב, למשפחה. עד אז הכלב מקבל את מירב תשומת הלב מבעליו, הם משחקים אתו, מוצאים אותו לטיולים, קונים לו צעצועים, הוא מופיע על השומר מסך במחשב, נייד ואף על השלט בכניסה לבית מתחת ל'כאן גרים בכיף....'.

לעיתים אנחנו שוכחים כי מדובר בבעל חיים עם שפה משלו ופרשנות שונה משלנו את העולם הסובב אותו.
לעיתים אנו מצפים מהכלב להבין אותנו ללא הסבר, להיות לידנו בשעת צרה או לעזוב אותנו כשאין לנו כוח..
לפעמים הכלב מבין אותנו ולפעמים לא, בדרך כלל כאן מתחילות הבעיות.

תתארו לעצמכם לגשת לבחינה על חומר חדש שלא למדתם אותו.
תחשבו על כך שאתם צריכים להתרגל לסביבה חדשה ללא כל הכנה מוקדמת.
אל לנו לשכוח שכלב אינו בן אדם שעיר, אלא בעל חיים.

יתרונו של הכלב זה בחוש הריח המפותח שלו. כלב מריח את ההיריון אך הוא אינו יודע למה לצפות בסופו.
ואז אם המשפחה נעדרת למספר ימים, או שאב המשפחה חוזר רק בלילה הביתה וגם אז הוא עסוק בטלפונים ועייף ולפתע מגיע הביתה יצור חדש, קטן, בעל ריח שאינו מוכר..
עלולים להיווצר אצל הכלב תסמינים המעידים על מתח ותסכול

כאן אתם נכנסים לתמונה, לפני הלידה יש לבדוק את המצב החברתי בבית, מי המנהיג בבית,
האם ישנם גבולות ברורים לכלב?
יש לחזור לתרגל ולחדד משמעת לכלב, גם אם הוא יודע היטב את הפקודות.
יש להפגיש את הכלב עם מספר רב של כלבים וילדים מכל הגילאים (אם אין חשש להתנהגות בלתי צפויה)
יש למנוע מהכלב להיכנס אל חדר הילד ללא אישור.

לפני הגעת התינוק הביתה רצוי לתת לכלב להריח את בגדי התינוק שנולד ולתת על כך חיזוקים חיוביים
כמו כן רצוי שהמפגש הראשון בין התינוק לכלב יהיה במקום ניטראלי (לא בבית) כאשר פעם האם מחזיקה את התינוק והאב את הכלב ברצועה ולהיפך.
רצוי לתת לכלב להריח את רגלי התינוק ולא באזור הפנים.

ישנם יתרונות עצומים בגידול הילד לצד הכלב, הענקת ביטחון עצמי, למידה של התנהגות, גישה לבעלי חיים, ליטוף פרוות הכלב מעצימה את הרגישות המוטורית אצל הילד.

חשוב מאוד לפתור בעיות התנהגות לפני הגעת התינוק למשפחה!
אנו צריכים לדעת בוודאות שהכלב איננו טריטוריאלי על מקום מסוים בבית ו/ או חפץ מסוים.
אם יש חשש מפני התנהגות אגרסיבית כלפי התינוק יש לטפל בכך מבעוד מועד!

בהצלחה
טלי ברקן
talibell7@gmail.com
052-8700228




8 באוק׳ 2009

לבחור צעצועים לילד - זה לא משחק ילדים


מאת: ארגון 'בטרם' לבטיחות ילדים

המשחק הוא מרכיב חשוב בהתפתחות הבריאה של הילד. משחקים מאפשרים לפתח מיומנויות מוטוריות, קוגניטיביות וחברתיות. ילדים קטנים חוקרים את עולמם בעזרת הפה ולכן מכניסים כל דבר לפה, ילדים אף מכניסים דברים לאף, לאוזניים ולעיניים.
ארגון 'בטרם' לבטיחות ילדים ממליץ על מספר כללים בסיסיים בבחירת צעצועים לילדים ובשימוש בהם:
בעת רכישת צעצועים:
§ מוודאים כי הצעצוע עומד בדרישות התקן הישראלי (ת"י 562).
§ בוחרים בצעצועים באיכות טובה, ונמנעים מרכישת צעצועים בעלי חלקים מתפרקים, צבע עפרת, בעלי חוטים או חבלים, חומרים רעילים, חלקים שבירים, חלקים בעלי פינות חדות, חלקים שבירים, בטריות או מגנטים הניתנים לפירוק..
§ מוודאים כי על הצעצוע יש סימון קריא וברור, הכולל את שם היצרן, ארץ הייצור, שם המשווק ומענו.
§ לא נותנים לילדים מתחת לגיל 3 צעצועים שמצוין עליהם כי אינם מתאימים להם. יש להתאים את הצעצוע לגיל ולשלב ההתפתחותי של הילד: יש לבדוק את הגיל המצוין על האריזה.
בעת שימוש בצעצועים:
§ מקפידים להרחיק מהישג ידם של ילדים מתחת לגיל שלוש שנים כל חפץ קטן. חפץ מוגדר כקטן על פי מבחן קופסת הפילם, המהווה למעשה מד חנק. מה שיכול להיכנס לקופסת פילם של מצלמה הוא קטן מדי ופעוטות עלולים "לבדוק" אותו בפה.
§ מפרידים בין צעצועים המיועדים לילדים בוגרים לבין אלה של פעוטות ותינוקות.
§ מקפידים לבדוק צעצוע לפני הגשתו לילד (מוודאים שבצעצוע אין חלקים תלישים, חוטים פרומים, עיניים הניתנות לתלישה, כפתורים, בטריות ומגנטים הניתנים לפירוק, אנטנות ארוכות שעלולות להיכנס לעין לפה או לאף ).
§ אין להמליץ לילדים מתחת לגיל 8 צעצועים עם חלקים מתחממים.
§ במוביילים המיועדים לתינוקות, יש לוודא שהחלקים המרכיבים את המובייל לא יהיו פריקים.
§ חוטים או חבלים עלולים להיכרך סביב צוואר הילד ולגרום לחנק, מרחיקים מילדים צעצועים הכוללים חפצים אלו.
§ באם בעת משחק הצעצוע מתפרק או שיש בו פוטנציאל לסיכון, סלקו את הצעצוע ופנו ליצרן, למכון התקנים ו/או לארגון 'בטרם', תוך פירוט התלונה.

בכל שאלה בנושא בטיחות ילדים ניתן לפנות למוקד מומחים 'בטרם' 03-9263111
או באתר האינטרנטנט www.beterem.org
'עושים בטרם – עושים עולם בטוח לילדים'

הנקה וחזרה למשקל לפני ההריון

מאת: מיכל וינברגר- דיאטנית קלינית ואמא.

בתום תקופת ההיריון נשים רבות מרגישות שהן חייבות לשוב למשקלן ולגזרתן שלפני ההריון מהר ככל האפשר, אך יש לזכור שבזמן ההיריון הגוף משנה את צורתו ולפתע מתחוור שאין זה פשוט כל כך להיפטר מהעודפים שהצטברו במהלך ההיריון.
באופן רגיל, הדרך להפחתה במשקל היא שמירה על תזונה מאוזנת ומוגבלת בקלוריות. אך דווקא לאחר לידה, ובמיוחד אם בחרת להיניק, קשה לעמוד בהמלצות האלה.
במצב החדש הגוף עובר שינויים הורמונאליים וכמו כן, יש שינוי גדול באורח החיים שלך, את מבלה זמן רב בבית, עלייך להתמודד עם הטיפול התובעני בתינוק, מחסור בשעות שינה, עבודות הבית השוטפות ולעיתים גם חזרה לעבודה מחוץ לבית כך שלא תמיד מתאפשרת ארוחה מסודרת. דווקא שאת מנסה לגנוב כמה דקות של שינה או סוף כל סוף מתיישבת לאכול..בדיוק אז מתחיל הבכי (כך זה היה אצלי לפחות..) ואת שוכחת מהאוכל והארוחה נדחית לטובת נשנוש מהיר. במצב זה מאוד קל להתפתות לארוחות לא מסודרות, ולנשנושים לאורך היום.
יש להקפיד על גיוון וארוחות מסודרות במסגרת המגבלות עד כמה שאשפר, ולהחליט שהתזונה היא בראש סדר העדיפויות, גם להרגשתךובריאותך שמשפיעה ישירות גם על תינוקך. יש לעקוב על פי הכללים של תזונה נכונה ומאוזנת (שבכתבה- השפעת התזונה על חלב האם)
צריכה קלורית בהנקה על פי המלצות משרד הבריאות:
ההנקה עצמה צורכת כ-300-500 קלוריות
את סך מספר הקלוריות המומלץ ביום יש לחשב לפי:
משקל מתוקנן לפני הריון X 31 + 500 קלוריות.- לא פחות מ-1800 קלוריות ביום.
אין להתפתות ולהוסיף קלוריות ריקות, הרי 2-3 עוגיות מכסות בקלות 500 קלוריות. הכוונה למזון בריא נוסף- כמו עוד פרי+ מעדן, אגוזים וזרעים למיניהם וכ'..
בדרך כלל, גם ללא דיאטה מכוונת, נשים מיניקות רבות מפחיתות במשקלן 1 ק"ג בממוצע לחודש במשך ארבעת חודשי ההנקה הראשונים.
קצב הירידה במשקל קובע אם הדיאטה מזיקה או לא: אובדן מהיר של מעל 2 ק"ג בחודש במשקל אינו מומלץ לנשים מיניקות. גם כשמדובר בדיאטה איטית יותר יש להיות ערים לסימני רעב של התינוק, שיכולים להעיד על הפחתה בכמות החלב המיוצרת.
מצד שני, ההנקה גם עלולה להיות מלכודת ויש נשים המתקשות יותר לרדת במשקל. דווקא בעקבות ההנקה, הגוף לא תמיד משחרר את המאגרים מהר כל כך, העייפות והישיבה הממושכת בבית מביאה לתאבון יתר. יש להמשיך לאכול מסודר ומאוזן ולהתאזר בסבלנות, אחרי מספר חודשים, כשההנקה פוחתת עם שילוב של חזרה לעבודה הרבה המשקל מסתדר וחוזר לעצמו..

כמובן לא לשכוח פעילות גופנית:
הפעילות היא דרך מצוינת להוציא עוד אנרגיה ולעזור בירידה במשקל.לכל החוששות: לא נמצא קשר בין פעילות גופנית מתונה לבין איכות חלב האם! לאחר השבועות הראשונים, מומלץ מאוד להתחיל לחזור בהדרגה לפעילות גופנית מתונה, הפעילות הכי פשוטה היא הליכה עם העגלה, עצם נשיאת העגלה בהליכה מאמצת מעט יותר ואף מביאה לשריפת קלוריות גדולה יותר. הכניסו זאת לסדר היום. כמו כן, מומלץ גם להתחיל בפעילויות לחיזוק רצפת האגן כמו יוגה, פילאטיס וכ'... פעילות אנאירובית עצימה במיוחד, עלולה (לא בהכרח) לפגוע בטעם החלב עקב חומצת החלב שהגוף מייצר כתוצאה מפעילות זו, אך יש לציין שבדרך כלל לא מגיעים לעצימויות כאלו בפעילות שגרתיות כמו הליכה/אופניים/שחייה.
במקרים שלא מצליחים לחזור למשקל אחרי כשנה מהלידה, אני ממליצה להיוועץ עם דיאטנית להרכבת תפריט מסודר
בהצלחה!

מיכל וינברגר- דיאטנית קלינית
2277134 050
www.michalw.co.il


הילד שלי עדיין לא מדבר מה עושים?

מאת דר' מיכל איכט, קלינאית תקשורת - http://www.michal-icht.ask4.co.il/

כמו בכל התחומים הקשורים להתפתחות הילד, גם לרכישת השפה קיימות "נורמות". זאת אומרת, קיים סדר רכישה צפוי של רכיבים שפתיים, כמו אוצר מילים, תחביר ודיקדוק. גם קצב הרכישה שלהם הוא ידוע. כך אפשר להעריך את היכולות השפתיות של הילד, ולקבוע האם הוא מתקדם כנדרש, "לפי הנורמה", או שמא התפתחותו מעוכבת.

לפי נורמות אלו, של רכישת השפה, אנחנו מצפים שילד יתחיל לומר את ה"מילים ראשונות" שלו סביב גיל שנה. המילים הראשונות הן קלות להפקה - קצרות יחסית, בנות הברה אחת או שתיים, מורכבות מצלילים קלים להיגוי (כמו מ, ב, פ, נ), והן גם מילים שכיחות ונפוצות בסביבתו של הילד. למשל: מים, עוד, אבא, במבה (כמובן..). פעמים רבות המילים הראשונות אינן "תקניות" בשפת המבוגרים, אלא הן מילים שהילד המציא לעצמו, והתרגל להשתמש בהן. אם השימוש באותה מילה הוא עקבי וחזרתי – הרי זו מילה לכל דבר!

אבל, מה קורה כאשר ילד מאחר ברכישת השפה? הוא כבר עבר את גיל שנה, ועדיין ממלמל מעט ואינו משתמש במילים? להלן כמה עצות טובות שכדאי לנסות וכך לעזור לילד להתחיל לדבר:

לדבר הרבה עם הילד! חשוב ביותר "להציף" אותו במילים, בצירופי מילים, ובמשפטים קצרים ופשוטים.
לחזור פעמים רבות על מילים פשוטות ומוכרות (עוד, אוטו, כדור), וגם על צלילים הקשורים למילים (למשל: "מממ.." כשאוכלים, "מיאו" כשרואים חתול, "קוקו" במשחק שבו מסתתרים ופתאום מופיעים).
לחקות צלילים שהילד אומר, אפילו באופן מקרי, ולתת להם משמעות (אם הילד אומר "מו", אומר לו "נכון, הנה פרה! הפרה גועה מוווו!").
בזמן משחק עם הילד חשוב לשבת מולו ולדבר עמו בגובה הפנים (לשבת ביחד על השטיח, או לצד שולחן נמוך). כך הילד רואה את הפנים ואת הפה שלי בזמן הדיבור.
לשיר ביחד שירים פשוטים ומשחקי-שירים ("עוגה עוגה", "ידיים למעלה על הראש").
כאשר הילד אומר מילה או חלק ממילה – לחזור עליה, ול"הרחיב" את הרעיון (אם הילד אומר "כלב", אומר לו "איזה כלב חמוד! רוצה ללטף את הכלב?").
אם הילד משתמש בתקשורת לא מילולית, למשל מצביע על חפץ אותו הוא רוצה, לתת לחפץ שם, ולחזור על השם הזה מספר פעמים (אם הוא מצביע על ספר, אומר "אה, אתה רוצה ספר? רוצה לקרוא ספר? טוב, אני מביאה את הספר").
באופן כללי – חשוב להפגין התלהבות בתקשורת, לדבר בצורה מעניינת, מגוונת, עם אינטונציה מודגשת ואפילו מוגזמת ו"תיאטרלית".

בהצלחה!